Thurø Kort

Thurø i dag

Man kan se igangværende projekter og deres beslutningsgrundlag

Finde den dagpleje der er nemmest at komme til

Se natur

Finde lokale butikker

-Kortet er meget langt fremme og vil kunne følges her

Thurø idag kort

Thurø historie

Vi vil give borgerne indsigt i øens historie, så de fornemmer hvad vi bygger videre på.

Det skal samtidigt være inspiration til at skabe projekter der også har historisk forankring.

Se byen før frikøbet 1810 og husene der blev bygget i skonnert tiden

Se skibene: Hvor de blev bygget, af hvem, og hvor de sejlede hen.


Thurø før udskiftningen i 1810

Gårdenes placering i 1801 er vist herunder. Man kan finde information i hver en gård markering som er blå. Thurø historie Kort

Ide

Thurø Kort er et borger initiativ, der skal støtte udvikling af borgerernes bevisthed om deres egen ø. Det er opsamling af viden om alt på øen, så der er en fælles ide om, hvad grundlaget for udvikling er. Kortene kan hjælpe til når Lokalråd Thurø skal udvikle Potentialeplan for øen. De er udviklet i en form så man altid har dem i lommen. På rejse - I familien - Til fest - kan man altid fortælle andre om ens hjemområde. Man kan kommunikere præcist om hvad man gerne vil og hvor. Der er anvendt simpel teknik. Det kræver ikke nogen app.

Ikoner

Der er specielt designede ikoner for mange forskellige dele.


Foto

Foto indgår i ikoners informationsfelter men er også specielle ikoner når der vises et større udsnit af en gade eller et landskab.

Ikonet er en fotovinkel. Hvis det er et luftfoto kan man se en sky i fotovinklen.

Værfter

Der er vist 5 værfter. I informationsfeltet vises skibsbyggerne der har arbejdet på det pågældende sted.


Skibene

Skibe der er bygget på værftet ligger i en række i vandet ud for værftet. Informationsfeltet fortæller tidskronologisk skibets historie. Links i blåt føre til yderligere information. En position er et link til kortet Skibsruterne hvor der vises de kendte ture som skibet har været på.

Sejlruter

Her kan man følge skibene og se hvor de handlede. Træ, Kul, Chinaclay, Salt mv. Byerne er vist med deres tidsvarende gamle fotos. De er også vist i Google Earth links så man selv kan søge videre. Thurø sejlruter Kort

Hovedmål

Er at vise hvor spændende ø'en er og har været, og inspirerer til at vi fastholder historie og nutidige muligheder, og at videreudvikler på dem.


Har du ideer til kortene kan du sende information til mig.

Har du ideer til din egen initiativgruppe, er du meget velkommen til at starte den op, og gerne i samvirke med de øvrige initiativgrupper, som vi får igang i lokalrådet.


arkitekt mogens riis laubjerg 28 11 29 12 mrlaubjerg@icloud.com


Klik teknik

Når man bevæger cursor over et billed ikon vil der vises en indholdstekst. Indhold vises ikke på mobile enheder før man klikker.

Ved at klikke på ikonet vises ikonets informations felt.

Man kan forstørre og formindste feltets indhold med 2 finger swipe. Husk at formindske inden du forlader feltet ellers vil hovedkortet være forstørret på en ikke funktionel måde. Man kan altid åbne et informationsvindue igen og formindske. Man kan også opdatere kortet i URL vinduet, så genvinder det normale proportioner.

På telefonen hvor der er mindre plads skal man nogle gange have en finger ud på selve kortet og trække dialog feltet fri, for at få scroll funktionen aktiveret.

Ikoners informations felter kan være meget dybe.

Søg på kortet

De forskellige ikoner på kortet er organiseret på forskellige emner / datalag

Til venstre på kortet findes  knappen Emner / Datalag

Oversigten åbner sig ved tryk på knappen.Man skal scrolle for at se alle emner, men det er dog mere effektivt at klikke på den sorte knap Browse Data. En større oversigt åbner sig i højree side med muligheder for søgning.

Klik på en stedtekst og stedet popper op på kortet

Skriv i feltet Filter ordet: Dagpleje. Skriv dagpl og dagplejer er allerede vist for sig selv. Slet teksten og alle icon emner kommer tilbage igen.

Efter en søgning klik på Close så browse listen forsvinder igen.