Øhavets Smakkecenter

arkitekt mogens riis laubjerg

Øhavets Smakkecenter rummer smakkejollens historie og livet omkring den. Centret består af Skole Udstilling Cafe Værksted Overnatning. Centrets joller ligger i Strønø Havn.

Hovedideen i udstillingen er et værft med ramper kraner der fleksibelt kan ændres hurtigt. Rampe delene er ikke reliseret ligesom cafe'en da der blev omprioriteret undervejs hvor overnatning blev tilføjet og skole delen blev større.

Et budget på 15.000 pr m2 blev til 5000 pr m2 i tiden lige før boblem brast. Mange dele af udførelse processen er lavet under vanskelige forhold. Færgen var ikke dengang klassificeret til at bære en betonbil. Entreprenøren har måtte sno sig noget for at komme uden om denne forhindring.

Alt i alt er centret dog kommet igennem efter et par måneders forhandlinger. De mange ekstra avancerede funktioner er forberedt.

I projektideen indgig også et super avanceret udstillingsprincip som var meget billigt.